Да ли се каже да је зарада НБА-а велика, шта може НБА имати минимални приход у САД-у?

- Jul 10, 2020-

Како је светска ГГ # 39 најбоља кошаркашка игра, НБА има веома висок степен комерцијализације и способни играчи овде могу да искористе славу и новац. Откако је НБА увела нови уговор о емитовању, плате играча су драстично порасле. Све док могу да играју око 20-10 података, у основи могу да добију 10 милиона годишњих плата. У поређењу са другим кошаркашким лигама на свету, НБА је заиста свето место за све спортисте. Каже се да је плата у НБА висока, шта може минимални приход НБА групе ГГ да живи у Сједињеним Државама?


НБА приход:

5e66-iwasyei7915173

Навијачи више пажње посвећују звездама које живе у врху лиге. Они лако могу да зараде годишње од 10 милиона јуана. Када конвертирају више од 10 милиона америчких долара у РМБ, они имају скоро 100 милиона јуана. Могу да замислим животе звезда. Какав луксуз. Последица тога је да се навијачима створи илузија, као да су сви НБА играчи скупи.

Међутим, чињенице су врло сурове. Неки моћни играчи или потенцијални играчи који још нису достигли ниво перформанси често добијају добар гаранцијски уговор, који може имати годишњу плату већу од милион. Ово је за обичне људе. Такође је добар приход, на крају крајева, годишњи приход од неколико милиона јуана такође је локални тиранин у Кини.

9b49-iwasyei7915271

Чак и горе од ових играча, само загарантовани уговори могу добити стотине хиљада долара, који могу само да одржавају нормалне животе и трошкове. Што је још горе, они могу потписати двосмерни уговор са само сто хиљада годишњих плата и суочити се са ризиком да буду отпуштени у било којем тренутку.

За НБА играче њихови трошкови нису тако једноставни као што навијачи мисле. С једне стране, њихов приход је опорезива. С друге стране, као спортисти, потребно им је много новца да би одржали своје тело. Квалитет, ако желите да побољшате снагу, морате да потрошите новац да запослите професионалног тренера за тренинг. То нису мали трошкови. Живот многих НБА играча на дну НБА је веома тежак. Феномен преосталих и хонорарних послова је да сви НБА играчи постоје.